Povratak




Češnjak
lat. Allium sativumČešnjak je začinska biljka srodna luku, poriluku i vlascu koja se može kupiti u glavicama, prahu ili ekstraktu. Češnjak potječe iz središnje Azije, a prvi zapis o uzgoju ove izuzetno ljekovite biljke dolazi iz starog Egipta i star je više od 5000 godina.
MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Meso u koje su prethodno utrljane češnjak granule će nakon pečenja imati ukusnu, hrskavu koricu.
Sušene granule češnjaka zadržavaju 100% okusa, ne zagore tako lako kao svježi češnjak, a nećete imati problema ni s intenzivnim mirisom koji na rukama zna ostati cijeli dan.
Granule češnjaka potrebno je čuvati od zraka i vlage jer pod njihovim utjecajem nastaje ljepljiva masa koju je teško razdvojiti.
Pripazite da vam češnjak ne zagori, jer će u tom slučaju postati iznimno gorak i može uništiti cijelo jelo.
MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Meso u koje su prethodno utrljane češnjak granule će nakon pečenja imati ukusnu, hrskavu koricu.
Sušene granule češnjaka zadržavaju 100% okusa, ne zagore tako lako kao svježi češnjak, a nećete imati problema ni s intenzivnim mirisom koji na rukama zna ostati cijeli dan.
Granule češnjaka potrebno je čuvati od zraka i vlage jer pod njihovim utjecajem nastaje ljepljiva masa koju je teško razdvojiti.
Pripazite da vam češnjak ne zagori, jer će u tom slučaju postati iznimno gorak i može uništiti cijelo jelo.


NAJBOLJE PRISTAJE OVOM JELU

Pileći bataci s laganom salatom
SAVRŠENO UPOTPUNJUJE OVE RECEPTE
Sastojci