Povratak





Chili mljeveni
lat. Capsicum annuumZačin chili dobiva se od chili papričica koje se suše, a potom i melju u prah. Istraživanja su pokazala da se ova biljka uzgajala u dalekom Meksiku prije čak 6000 godina, a europska kuhinja obogaćena je chilijem krajem 15. stoljeća zahvaljujući Kristoferu Kolumbu.
MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Kod chilija je bitno zadržati njegovu boju i svježinu. Zato ga je potrebno skladištiti na hladnom i tamnom mjestu, a nije na odmet pohraniti ga u hladnjak kako bi zadržao svoju aromu.
Korištenje chilija ne trebate ograničiti samo na meksičku kuhinju jer odlično ide i uz neke deserte. Vruću čokoladu začinite chili prahom za očaravajuću kombinaciju okusa.
Chili je najbolje dodati jelima na samom početku kuhanja kako bi njihov okus prožeo cijelo jelo, pogotovo ako ste ljubitelji pikantnijih okusa.
Budite oprezni da ne zamijenite chili s kajenskim paprom koji je sličnog izgleda. Ovaj začin se također dobiva mljevenjem papričica, ali je ljući čak 8 puta! Sigurno ne želite opeći nepce svojim gostima.
MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Kod chilija je bitno zadržati njegovu boju i svježinu. Zato ga je potrebno skladištiti na hladnom i tamnom mjestu, a nije na odmet pohraniti ga u hladnjak kako bi zadržao svoju aromu.
Korištenje chilija ne trebate ograničiti samo na meksičku kuhinju jer odlično ide i uz neke deserte. Vruću čokoladu začinite chili prahom za očaravajuću kombinaciju okusa.
Chili je najbolje dodati jelima na samom početku kuhanja kako bi njihov okus prožeo cijelo jelo, pogotovo ako ste ljubitelji pikantnijih okusa.
Budite oprezni da ne zamijenite chili s kajenskim paprom koji je sličnog izgleda. Ovaj začin se također dobiva mljevenjem papričica, ali je ljući čak 8 puta! Sigurno ne želite opeći nepce svojim gostima.


NAJBOLJE PRISTAJE OVOM JELU

Piletina s čilijem i bosiljkom
SAVRŠENO UPOTPUNJUJE OVE RECEPTE
Sastojci