Povratak





Cimet
(lat. Cinnamomum verum)Cimet raste u obliku stabla koje se može pronaći i u prirodi, a ne samo uzgajalištima. Njegovi listovi i kora koriste se već tisućljećima i to u obliku štapića ili mljeveni, a ponekad i kao ulje. Postoji cejlonski cimet i kasija cimet koji je izvorno rastao na Burmi.
MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Cimet možete iskoristiti za upotpunjavanje okusa slanih i slatkih jela, a može se upotrijebiti i za pojačavanje ljutine.
Pola sata prije treninga popijte napitak od cimeta i meda kako biste ubrzali metabolizam i osjećali se energizirano.
Kako biste pojačali okus gulaša od svinjetine ili teletine, umiješajte jednu žličicu mljevenog cimeta.
Nakon što ste se fino najeli muči vas loš zadah, a nemate žvakaću gumu? Ne brinite, nego prožvačite komadić cimeta i zadah će nestati.
MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Cimet možete iskoristiti za upotpunjavanje okusa slanih i slatkih jela, a može se upotrijebiti i za pojačavanje ljutine.
Pola sata prije treninga popijte napitak od cimeta i meda kako biste ubrzali metabolizam i osjećali se energizirano.
Kako biste pojačali okus gulaša od svinjetine ili teletine, umiješajte jednu žličicu mljevenog cimeta.
Nakon što ste se fino najeli muči vas loš zadah, a nemate žvakaću gumu? Ne brinite, nego prožvačite komadić cimeta i zadah će nestati.


NAJBOLJE PRISTAJE OVOM JELU

Slatki ostaci s cimetom
SAVRŠENO UPOTPUNJUJE OVE RECEPTE
Sastojci