Povratak





Crni Papar
(lat. Piper nigrum)Crni papar najpoznatiji je od svih papara. Pri obradi mu se ne uklanja tamna, crna ljuska za razliku od bijelog papra. Podrijetlom je iz Indije, ali raste i šire unutar tropske klime, a kao začin je rasprostranjen po cijelom svijetu.
MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Crni papar svoju jedinstvenu aromu zahvaljuje piperinu, kemijskom spoju karakterističnom za ovu biljku. Svoje arome, naravno, najbolje ispušta mljevenjem.
Gotovo da nema jela u kojem ćete pogriješiti s paprom. Naravno, u umjerenim dozama.
U jelima koja se kuhaju, poput juha i variva, najbolje ga je dodati na samom kraju ili prilikom serviranja, svježe mljevenog. Također, odličan je za umake, suhe i mokre marinade i začinjanja salata.
MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Crni papar svoju jedinstvenu aromu zahvaljuje piperinu, kemijskom spoju karakterističnom za ovu biljku. Svoje arome, naravno, najbolje ispušta mljevenjem.
Gotovo da nema jela u kojem ćete pogriješiti s paprom. Naravno, u umjerenim dozama.
U jelima koja se kuhaju, poput juha i variva, najbolje ga je dodati na samom kraju ili prilikom serviranja, svježe mljevenog. Također, odličan je za umake, suhe i mokre marinade i začinjanja salata.


NAJBOLJE PRISTAJE OVOM JELU

Széekely gulaš
SAVRŠENO UPOTPUNJUJE OVE RECEPTE
Sastojci