Povratak





Crni Papar
(lat. Piper nigrum)Crni papar je začin koji nastaje kuhanjem, sušenjem i mljevenjem nezrelog ploda biljke papar. Papar je porijeklom iz južne Indije, a danas se intenzivno uzgaja u gotovo svim tropskim krajevima.
MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Dodajte papar pred sam kraj kuhanja ili serviranja kako bi se očuvao bolji okus jela, a pohraniti ga možete na dugo razdoblje jer prolaskom vremena ne gubi svoju kvalitetu i aromu ukoliko je u dobro zatvorenoj posudi.
Kada koristite ili meljete papar, budite oprezni jer udisanje praha može iziritirati vaše dišne puteve i dovesti do boli te „napadaja“ kihanja.
Savršeno se slaže sa zbilja raznolikim jelima - svojim intenzivnim okusom mesu daje jačinu, jajima i gljivama naglašava okus, a morskim plodovima poboljšava aromu.
Ako slučajno pretjerate s crnim paprom prilikom pripreme jela, dodajte malo mlijeka ili jogurta kako biste razblažili njegov intenzitet i vjerojatno nitko ništa neće niti primijetiti.
MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Dodajte papar pred sam kraj kuhanja ili serviranja kako bi se očuvao bolji okus jela, a pohraniti ga možete na dugo razdoblje jer prolaskom vremena ne gubi svoju kvalitetu i aromu ukoliko je u dobro zatvorenoj posudi.
Kada koristite ili meljete papar, budite oprezni jer udisanje praha može iziritirati vaše dišne puteve i dovesti do boli te „napadaja“ kihanja.
Savršeno se slaže sa zbilja raznolikim jelima - svojim intenzivnim okusom mesu daje jačinu, jajima i gljivama naglašava okus, a morskim plodovima poboljšava aromu.
Ako slučajno pretjerate s crnim paprom prilikom pripreme jela, dodajte malo mlijeka ili jogurta kako biste razblažili njegov intenzitet i vjerojatno nitko ništa neće niti primijetiti.


NAJBOLJE PRISTAJE OVOM JELU

Lungić u jednostavnom umaku od brusnica
SAVRŠENO UPOTPUNJUJE OVE RECEPTE
Sastojci