Povratak





Dimljena paprika
lat. Capsicum annuumDimljena paprika se dobiva, kao i svi ostali srodni začini, sušenjem plodova biljke Capsicum annuum. Specifičan način dobivanja ovog začina potiče iz španjolske regije La Vera: zbog vlažne i hladne jesenske klime papriku nije bilo moguće sušiti na zraku pa su ju uzgajivači sušili na dimu hrastovog drveta.
MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Dimljenu papriku možete dodati u paprikaše, gulaše i variva kako biste ih obogatili slatkastim, dimljenim okusom.
Iako ovaj začin bez sumnje pristaje mnogim namirnicama, posebno se dobro prožimaju okusi dimljene paprike i ribe. Isprobajte dimljenu papriku u ribljim jelima i rižotima s morskim plodovima.
Dodajte žličicu dimljene paprike uobičajenom dressingu za salatu te unesite osvježenje u domaću kuhinju. Slatkasta aroma paprike salatu će učiti izrazito ukusnom i zanimljivom.
MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Dimljenu papriku možete dodati u paprikaše, gulaše i variva kako biste ih obogatili slatkastim, dimljenim okusom.
Iako ovaj začin bez sumnje pristaje mnogim namirnicama, posebno se dobro prožimaju okusi dimljene paprike i ribe. Isprobajte dimljenu papriku u ribljim jelima i rižotima s morskim plodovima.
Dodajte žličicu dimljene paprike uobičajenom dressingu za salatu te unesite osvježenje u domaću kuhinju. Slatkasta aroma paprike salatu će učiti izrazito ukusnom i zanimljivom.


NAJBOLJE PRISTAJE OVOM JELU

Pileći paprikaš s dimljenom paprikom delikates
SAVRŠENO UPOTPUNJUJE OVE RECEPTE
Sastojci