Povratak





Đumbir
lat. Zingiber officinaleĐumbir je biljka nalik na trstiku iz porodice ljiljana, podrijetlom iz Kine. Njezin kvrgavi, svijetložuti podanak ima široku primjenu u kulinarstvu, ali i medicini. Jedan je od najviše korištenih, ali i najskupljih začina, budući da proces zrenja traje vrlo dugo, od 5 do 9 mjeseci.
MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Đumbir u prahu čuvajte u čvrsto zatvorenoj staklenoj bočici na hladnom, tamnom i suhom mjestu. Trik kojim možete produljiti trajnost đumbira je da ga čuvate u hladnjaku.
Iako ima brojna ljekovita svojstva, đumbir u prevelikim količinama može naštetiti djeci, trudnicama i osobama koje imaju problema s krvožilnim sustavom, budući da razrjeđuje krv.
Zahvaljujući njegovom pikantnom okusu možete ga koristiti i u slatkim i u slanim jelima, te kao dodatak raznim napitcima.
MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Đumbir u prahu čuvajte u čvrsto zatvorenoj staklenoj bočici na hladnom, tamnom i suhom mjestu. Trik kojim možete produljiti trajnost đumbira je da ga čuvate u hladnjaku.
Iako ima brojna ljekovita svojstva, đumbir u prevelikim količinama može naštetiti djeci, trudnicama i osobama koje imaju problema s krvožilnim sustavom, budući da razrjeđuje krv.
Zahvaljujući njegovom pikantnom okusu možete ga koristiti i u slatkim i u slanim jelima, te kao dodatak raznim napitcima.


NAJBOLJE PRISTAJE OVOM JELU

Zabatak u umaku od rajčica
SAVRŠENO UPOTPUNJUJE OVE RECEPTE
Sastojci