Povratak





Kajenski papar
lat. Capsicum annuumKajenski papar je začin koji se dobiva usitnjavanjem kajenske papričice. Zreli plodovi poprimaju žarko crvenu boju te po Scovillovoj skali pripadaju kategoriji umjereno ljutih papiričica. Ova biljka se uzgaja u cijelom svijetu, a najviše u Indiji, Meksiku i istočnoj Africi.
MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Kajenski papar može se dodati u prirodni sok od naranče ili rajčice. Osim bogatog, egzotičnog okusa, ovaj koktel pun je vitamina i pomaže u regulaciji krvnog tlaka.
Budite oprezni s količinom kajenskog papra – potrebno je neko vrijeme da se receptori naviknu na ljutinu. Možete ga i naknadno dodati jelu ukoliko smatrate da nije dovoljno ljuto.
Kajenski papar može se dodati u razne umake, kao i mješavine za paniranje. Budite kreativni, originalni i uživajte u pikantnom okusu ove zdrave namirnice.
MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Kajenski papar može se dodati u prirodni sok od naranče ili rajčice. Osim bogatog, egzotičnog okusa, ovaj koktel pun je vitamina i pomaže u regulaciji krvnog tlaka.
Budite oprezni s količinom kajenskog papra – potrebno je neko vrijeme da se receptori naviknu na ljutinu. Možete ga i naknadno dodati jelu ukoliko smatrate da nije dovoljno ljuto.
Kajenski papar može se dodati u razne umake, kao i mješavine za paniranje. Budite kreativni, originalni i uživajte u pikantnom okusu ove zdrave namirnice.


NAJBOLJE PRISTAJE OVOM JELU

Tjestenina s lososom i limunom
SAVRŠENO UPOTPUNJUJE OVE RECEPTE
Sastojci