Povratak





Kopar
lat. Anethum graveolensPradomovine kopra su Perzija i istočna Indija, odakle se uzgoj proširio u Europu. Ovu jednogodišnju biljku koja može narasti do 120 cm krase cjevasti listovi i jajoliki smeđi plodovi. I plod i list mogu se koristiti kao začin.
MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Kopar se prvenstveno koristi kako bi pojačao aromu jela. Obično se za to upotrebljavaju listovi, ali ako želite oštriji okus koristite sjemenke kopra.
Posebno se dobro slaže s jelima od ribe ili morskih plodova, ali i vegetarijanskim jelima sa špinatom, ciklom ili krumpirom.
Ako se odlučite sami raditi zimnicu, kopar je neizostavan dodatak kod kiseljenja povrća, posebno krastavaca.
MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Kopar se prvenstveno koristi kako bi pojačao aromu jela. Obično se za to upotrebljavaju listovi, ali ako želite oštriji okus koristite sjemenke kopra.
Posebno se dobro slaže s jelima od ribe ili morskih plodova, ali i vegetarijanskim jelima sa špinatom, ciklom ili krumpirom.
Ako se odlučite sami raditi zimnicu, kopar je neizostavan dodatak kod kiseljenja povrća, posebno krastavaca.


NAJBOLJE PRISTAJE OVOM JELU

Losos s koricom od tikvica
SAVRŠENO UPOTPUNJUJE OVE RECEPTE
Sastojci