Povratak





Kurkuma
lat. Curcuma longaKurkuma potječe iz porodice đumbirovki. U divljini je pronalazimo u šumama južne i jugoistočne Azije, a danas je možemo kupiti zasebno ili kao jedan od sastojaka mješavine začina u gotovo svakom kutku svijeta.
MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Za optimalno upijanje zdravih sastojaka kurkume najbolje ju je miješati s masnoćama jer se u njima lako topi. Na taj će način i njena aroma bolje prožeti jelo.
Kurkuma je u kuhinji vrlo praktična jer jelima daje lijepu žutu boju. Iako zbog blagosti okusa neće preuzeti aromu cijelog jela, pripazite na njen jaki miris.
Zdrava svojstva kurkume najbolje ćete sačuvati ukoliko je dodate pred sam kraj kuhanja, a time će i njezina aroma ostati intenzivnija.
Iako se u mnogim receptima koristi šafran, mnogi ga izbjegavaju zbog cijene. Kurkuma može poslužiti kao kvalitetna zamjena jer će boja jela ostati jednaka, a ni okus se neće puno promijeniti.
MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Za optimalno upijanje zdravih sastojaka kurkume najbolje ju je miješati s masnoćama jer se u njima lako topi. Na taj će način i njena aroma bolje prožeti jelo.
Kurkuma je u kuhinji vrlo praktična jer jelima daje lijepu žutu boju. Iako zbog blagosti okusa neće preuzeti aromu cijelog jela, pripazite na njen jaki miris.
Zdrava svojstva kurkume najbolje ćete sačuvati ukoliko je dodate pred sam kraj kuhanja, a time će i njezina aroma ostati intenzivnija.
Iako se u mnogim receptima koristi šafran, mnogi ga izbjegavaju zbog cijene. Kurkuma može poslužiti kao kvalitetna zamjena jer će boja jela ostati jednaka, a ni okus se neće puno promijeniti.


NAJBOLJE PRISTAJE OVOM JELU

Rižoto s povrćem
SAVRŠENO UPOTPUNJUJE OVE RECEPTE
Sastojci