Povratak





Ljupčac
lat. Levisticum officinaleU narodu poznat pod imenom “biljka Vegeta”, ljupčac je začinska i ljekovita biljka vrlo aromatičnog mirisa. Porijeklom je iz Zapadne Azije i Južne Europe, gdje se koristi još od rimskih vremena.
MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Ljupčac je nezamjenjiv začin u juhama, složencima, umacima i salatama te jelima od mesa. Često se koristi kao zamjena za celer ili peršin, a ponekad i kao zamjena za sol.
Zbog svoje posebne arome i specifičnog mirisa ovaj začin vrlo lako može nadvladati ostale začine i osnovni miris jela stoga ga treba pažljivo dodavati tijekom kuhanja.
Kako bi se sačuvao njegov prepoznatljiv miris, sušeni i usitnjeni ljupčac treba se čuvati u dobro zatvorenim posudama.
MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Ljupčac je nezamjenjiv začin u juhama, složencima, umacima i salatama te jelima od mesa. Često se koristi kao zamjena za celer ili peršin, a ponekad i kao zamjena za sol.
Zbog svoje posebne arome i specifičnog mirisa ovaj začin vrlo lako može nadvladati ostale začine i osnovni miris jela stoga ga treba pažljivo dodavati tijekom kuhanja.
Kako bi se sačuvao njegov prepoznatljiv miris, sušeni i usitnjeni ljupčac treba se čuvati u dobro zatvorenim posudama.


NAJBOLJE PRISTAJE OVOM JELU

File lososa sa šparogama i umakom od ljupčaca
SAVRŠENO UPOTPUNJUJE OVE RECEPTE
Sastojci