Ukrasni krug
Gumb za otvaranje navigacije Gumb za zatvaranje navigacije

Povratak

Drvo pozadina Persin Proizvod Emblem

Ljuta paprika

lat. Capsicum annuum

Ljuta paprika odlikuje se oštrim okusom, a priprema nekih jela poput paprikaša nezamisliva je bez ovog začina. Osim kod paprikaša, ljuta paprika koristi se u jelima od mesa, jelima s grahom i meksičkim jelima.

MALI SAVJETI ZA UPOTREBU

Kad vam na ručak stižu prijatelji koji žude za ljutim, inspiraciju potražite u Vegeta Maestro ljutoj paprici. Idealan začin za sva ona jela od kojih vas preplavi toplina, što u ustima, što oko srca – paprikaš, čobanac, variva, grah i marinade.

Najbolje ju je skladištiti u tamnim, hladnijim prostorijama jer zbog svjetlosti ovaj začin gubi boju i aromu. Zato kupite ljutu papriku u vrećici, a ne staklenoj bočici kako biste ju zaštitili od izvora svijetla.

Rok trajanja ljute paprike je 2 godine.

MALI SAVJETI ZA UPOTREBU

Kad vam na ručak stižu prijatelji koji žude za ljutim, inspiraciju potražite u Vegeta Maestro ljutoj paprici. Idealan začin za sva ona jela od kojih vas preplavi toplina, što u ustima, što oko srca – paprikaš, čobanac, variva, grah i marinade.

Najbolje ju je skladištiti u tamnim, hladnijim prostorijama jer zbog svjetlosti ovaj začin gubi boju i aromu. Zato kupite ljutu papriku u vrećici, a ne staklenoj bočici kako biste ju zaštitili od izvora svijetla.

Rok trajanja ljute paprike je 2 godine.

Ruzmarin Cimet

NAJBOLJE PRISTAJE OVOM JELU

Pozadinski zeleni element

Povrtni paprikaš

SAVJETI IZ PROŠLOSTI

Povijesni ostaci iz Perua ukazuju na to da se ljuta paprika u Srednjoj i Južnoj Americi konzumirala još prije 9600 godina. Kolumbo ju je donio u Evropu 1493. gdje je vrlo brzo proširena i kultivirana.

Poznati Guatemalski pjesnik Francisco A. de Fuentes y Guzmán krajem 17. stoljeća piše kako su osobe koje pojedu ljutu papriku otporne na djelovanja bilo kakvog otrova.

Japanski samuraji su u svojim ritualima prije bitke jeli ljute paprike, jer su smatrali kako će ih to učiniti nepobjedivima.

SAVRŠENO UPOTPUNJUJE OVE RECEPTE

Zapečena tjestenina s rajčicom i sirom

Umak od rajčice i origano uvijek su odlična kombinacija, a ove fine zapečene špagete oduševit če vaše nepce.

Zapečena tjestenina s rajčicom i sirom

Umak od rajčice i origano uvijek su odlična kombinacija, a ove fine zapečene špagete oduševit če vaše nepce.

Zapečena tjestenina s rajčicom i sirom

Umak od rajčice i origano uvijek su odlična kombinacija, a ove fine zapečene špagete oduševit če vaše nepce.

Zapečena tjestenina s rajčicom i sirom

Umak od rajčice i origano uvijek su odlična kombinacija, a ove fine zapečene špagete oduševit če vaše nepce.

Tikvice u tankom tijestu

TRAJANJE
TEŽINA
PORCIJA

Recept stiže iz turske kuhinje, a jelo je toliko fino da se usuđujemo prognozirati: osvojit će vas. Nabavite li gotove listove tijesta za savijaču, znatno ćete skratiti proces pripreme. Dakle, prepreka za užitak u jelu nema.

Sastojci

Tikvice u tankom tijestu

TRAJANJE
TEŽINA
PORCIJA

Recept stiže iz turske kuhinje, a jelo je toliko fino da se usuđujemo prognozirati: osvojit će vas. Nabavite li gotove listove tijesta za savijaču, znatno ćete skratiti proces pripreme. Dakle, prepreka za užitak u jelu nema.

Priprema

U Meksiku je juha prepuna ljutih paprika tipičan lijek za mamurluk.
Ljuta paprika je jako djelotvorna u suzbijanju smrdljivog martina. Potrebno je 100g isjeckanog ploda ljute paprike preliti sa 1L vode i kuhati sat vremena u zatvorenoj posudi. Nakon dva dana stojanja, preparat je spreman za upotrebu.
Ljuta paprika je voće, a ne povrće kako se tradicionalno vjeruje.

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing

Postavke