Povratak





Majčina dušica
lat. Thymus vulgarisMajčina dušica je grmolika biljka srodna kadulji i origanu. Treba jako puno svjetla i topline, pa je se najčešće može susresti na kamenitim obroncima i livadama Mediterana. Cvate od svibnja do rujna ili do pojave prvog mraza.
MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Ako je pravilno čuvana, osušena majčina dušica zadržava aromu i do godinu dana. Preporuča se čuvati ju na tamnim, hladnim i suhim mjestima.
Dodaje se raznim jelima, od marinada i umaka do jela s ribom i povrćem, a svoju aromu neće izgubiti ni nakon duljeg kuhanja. Posebno dobro se slaže s jelima pripremljenim na roštilju.
Slobodno dodajte majčinu dušicu masnim jelima, budući da neutralizira masnoću i čini hranu lakše probavljivom.
MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Ako je pravilno čuvana, osušena majčina dušica zadržava aromu i do godinu dana. Preporuča se čuvati ju na tamnim, hladnim i suhim mjestima.
Dodaje se raznim jelima, od marinada i umaka do jela s ribom i povrćem, a svoju aromu neće izgubiti ni nakon duljeg kuhanja. Posebno dobro se slaže s jelima pripremljenim na roštilju.
Slobodno dodajte majčinu dušicu masnim jelima, budući da neutralizira masnoću i čini hranu lakše probavljivom.


NAJBOLJE PRISTAJE OVOM JELU

Kotleti s majčinom dušicom
SAVRŠENO UPOTPUNJUJE OVE RECEPTE
Sastojci