Povratak





Origano
lat. Origanum vulgareOrigano je mediteranska, višegodišnja biljka poznata po aromatičnom mirisu i okusu. Porijeklom je iz južnih krajeva Europe, a kao začin najčešće se koristi u Italiji, Americi i Meksiku.
MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Origano je najbolje dodati pri kraju kuhanja kako bi se naglasio njegov prirodan okus. Ako koristite sušeni origano lagano ga zdrobite kako bi pustio svoja esencijalna ulja i arome.
Koristite origano za pripremu marinada jer se odlično slaže uz maslinovo ulje, ocat, češnjak, bosiljak i peršin. Također, preporučamo dodavanje origana ribi pečenoj na soli čime ćete postići poseban mediteranski okus.
Vrlo često se zabunom mažuran i origano miješaju. Najbolje ih možete razlikovati po tome što mažuran ima slatkasti, cvjetni miris i slatko-gorki okus, a origano ima intenzivniji miris i aromu.
MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Origano je najbolje dodati pri kraju kuhanja kako bi se naglasio njegov prirodan okus. Ako koristite sušeni origano lagano ga zdrobite kako bi pustio svoja esencijalna ulja i arome.
Koristite origano za pripremu marinada jer se odlično slaže uz maslinovo ulje, ocat, češnjak, bosiljak i peršin. Također, preporučamo dodavanje origana ribi pečenoj na soli čime ćete postići poseban mediteranski okus.
Vrlo često se zabunom mažuran i origano miješaju. Najbolje ih možete razlikovati po tome što mažuran ima slatkasti, cvjetni miris i slatko-gorki okus, a origano ima intenzivniji miris i aromu.


NAJBOLJE PRISTAJE OVOM JELU

Povrće punjeno laganim nadjevom
SAVRŠENO UPOTPUNJUJE OVE RECEPTE
Sastojci