Povratak
![Vegeta lenta](https://www.zacini-inspiracije.hr/wp-content/themes/zacini-inspiracije/assets/images/frontpage/vegeta-lenta.png)
![Drvo pozadina](https://www.zacini-inspiracije.hr/wp-content/themes/zacini-inspiracije/assets/images/single-monozacin/image-wood-bg.png)
![Persin](https://www.zacini-inspiracije.hr/wp-content/themes/zacini-inspiracije/assets/images/frontpage/persin.png)
![Proizvod](https://www.zacini-inspiracije.hr/wp-content/uploads/2017/08/vegeta-maestro-persin-3D.jpg)
![Emblem](https://www.zacini-inspiracije.hr/wp-content/uploads/2021/09/animation-gif-zelena.gif)
Peršin
lat. Petroselinum crispumPeršin je svijetlozelena dvogodišnja biljka ljekovitih svojstva. Potječe iz regije središnjeg Mediterana odakle se rasprostranio po čitavoj Europi, a kasnije prelazi granice “starog kontinenta”.
MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Peršin se uvijek može u potpunosti iskoristiti. Njegovim nasjeckanim sušenim listovima začinite jela kako biste im dali dodatnu aromu, a od korijena spremite finu proljetnu juhu.
Prije pohrane svježeg korijena peršina u hladnjaku potrebno ga je isprati, a potom dobro osušiti, najbolje pomoću papirnatog ručnika. Nakon toga spremite ga u plastičnu vrećicu i dobro zatvorite kako bi što dulje ostao očuvan.
Ukoliko želite upotpuniti okus svog pire krumpira, iskoristite kuhani korijen peršina jednostavno ga umiješajući te začinite sušenim peršinom kako bi i izgled i okus bili savršeni.
Kada koristite sušeni peršin, čuvajte ga u hermetički zatvorenoj posudi na hladnom, suhom i tamnom mjestu. Na taj će način njegova aroma ostati očuvana, a neće doći ni do promjene boje kao prilikom izloženosti zraku.
MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Peršin se uvijek može u potpunosti iskoristiti. Njegovim nasjeckanim sušenim listovima začinite jela kako biste im dali dodatnu aromu, a od korijena spremite finu proljetnu juhu.
Prije pohrane svježeg korijena peršina u hladnjaku potrebno ga je isprati, a potom dobro osušiti, najbolje pomoću papirnatog ručnika. Nakon toga spremite ga u plastičnu vrećicu i dobro zatvorite kako bi što dulje ostao očuvan.
Ukoliko želite upotpuniti okus svog pire krumpira, iskoristite kuhani korijen peršina jednostavno ga umiješajući te začinite sušenim peršinom kako bi i izgled i okus bili savršeni.
Kada koristite sušeni peršin, čuvajte ga u hermetički zatvorenoj posudi na hladnom, suhom i tamnom mjestu. Na taj će način njegova aroma ostati očuvana, a neće doći ni do promjene boje kao prilikom izloženosti zraku.
![Ruzmarin](https://www.zacini-inspiracije.hr/wp-content/themes/zacini-inspiracije/assets/images/frontpage/ruzmarin.png)
![Cimet](https://www.zacini-inspiracije.hr/wp-content/themes/zacini-inspiracije/assets/images/single-monozacin/cimet.png)
NAJBOLJE PRISTAJE OVOM JELU
![Pozadinski zeleni element](https://www.zacini-inspiracije.hr/wp-content/themes/zacini-inspiracije/assets/images/single-monozacin/green-element-bg.png)
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
SAVRŠENO UPOTPUNJUJE OVE RECEPTE
Sastojci