Povratak





Ružmarin
lat. Rosmarinus OfficinalisRužmarin je zimzelena grmolika biljka oštrih listova nalik na igle, svijetloplavih cvjetova. Isprva je rastao samo u suhoj klimi Mediterana i dijelovima Azije, a danas je uzgoj proširen na ostatak Europe i sjevernoamerički kontinent.
MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Ružmarin je neizostavan začin kod pripreme ribe na gradelama te kod pripreme mesa, a posebno piletine i janjetine. Prije pečenja možete utrljati ružmarin zajedno s drugim začinima na meso.
Osušene listove ružmarina čuvajte u čvrsto zatvorenoj posudi na hladnom, tamnom i suhom mjestu do 6 mjeseci.
S obzirom da ima izrazito jaku, gorku aromu, potrebno ga je postepeno dodavati u jela. Dodavanjem češnjaka, papričica ili limunove kore možete ublažiti aromu ružmarina.
MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Ružmarin je neizostavan začin kod pripreme ribe na gradelama te kod pripreme mesa, a posebno piletine i janjetine. Prije pečenja možete utrljati ružmarin zajedno s drugim začinima na meso.
Osušene listove ružmarina čuvajte u čvrsto zatvorenoj posudi na hladnom, tamnom i suhom mjestu do 6 mjeseci.
S obzirom da ima izrazito jaku, gorku aromu, potrebno ga je postepeno dodavati u jela. Dodavanjem češnjaka, papričica ili limunove kore možete ublažiti aromu ružmarina.


NAJBOLJE PRISTAJE OVOM JELU

Puretina s umakom od gljiva
SAVRŠENO UPOTPUNJUJE OVE RECEPTE
Sastojci