Povratak





Slatka paprika
lat. Capsicum annuumZačin se dobiva mljevenjem i sušenjem zrelog ploda različitih vrsta slatkih paprika. Potječe iz područja oko Meksika u Južnoj Americi, a u Europu ju donose španjolski pomorci u 16. stoljeću.
MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Slatku papriku potrebno je brzo iskoristiti, najbolje u roku od 6 mjeseci jer će u protivnom ubrzo postati bezokusna i njezina boja neće biti toliko intenzivna.
Najbolje ju je skladištiti u tamnim, hladnijim prostorijama jer zbog svjetlosti ovaj začin gubi boju i aromu. Zato kupite slatku papriku u vrećici, a ne staklenoj bočici kako biste ju zaštitili od izvora svijetla.
Osim što jelima daje lijepu crvenkastu boju, može je se upotrijebiti kao glavni začin u nekim jelima poput različitih gulaša i paprikaša te za marinade mesa.
Ako vam u pripremi određenog jela slatka paprika ne odgovara u potpunosti i željeli biste nešto malo ljuće, bez bojazni je možete pomiješati sa žličicom ljute paprike za dobivanje pikantnije arome jela.
MALI SAVJETI ZA UPOTREBU
Slatku papriku potrebno je brzo iskoristiti, najbolje u roku od 6 mjeseci jer će u protivnom ubrzo postati bezokusna i njezina boja neće biti toliko intenzivna.
Najbolje ju je skladištiti u tamnim, hladnijim prostorijama jer zbog svjetlosti ovaj začin gubi boju i aromu. Zato kupite slatku papriku u vrećici, a ne staklenoj bočici kako biste ju zaštitili od izvora svijetla.
Osim što jelima daje lijepu crvenkastu boju, može je se upotrijebiti kao glavni začin u nekim jelima poput različitih gulaša i paprikaša te za marinade mesa.
Ako vam u pripremi određenog jela slatka paprika ne odgovara u potpunosti i željeli biste nešto malo ljuće, bez bojazni je možete pomiješati sa žličicom ljute paprike za dobivanje pikantnije arome jela.


NAJBOLJE PRISTAJE OVOM JELU

Pile u aromatičnom umaku
SAVRŠENO UPOTPUNJUJE OVE RECEPTE
Sastojci