Otkrij novi svijet Vegeta Maestro čistih začina

Dodaj ih jelima i prepusti se neodoljivim mirisima i okusima kuhanja s Vegetom Maestro.

Isprobaj ih u svojoj kuhinji

Praktično pakirani i puni zavodljivih mirisa, ZAČINI INSPIRACIJE stvoreni su za maštovito eksperimentiranje u kuhinji.

Oduševi sve prisutne orijentalnim delicijama uz kurkumu. Dodaj jelima onaj neponovljivi talijanski štih s malo bosiljka, ili se odluči za slatku papriku, uz koju fina domaća kuhinja govori sve svjetske jezike.

Bosiljak

Lat. /Ocimum basilicum/

 1. Jednogodišnja začinska biljka koja naraste kao grm u visinu od 20 do 60 cm. Vjerojatno potječe iz Afrike, a divlji bosiljak još uvijek raste u Iranu, Indiji i Kini. U Europu je stigao u vrijeme Aleksandra Makedonskog.
 2. Zbog svog slatkastog i ugodnog mirisa jedan je od omiljenijih začina u mnogim profinjenim kuhinjama svijeta, pogotovo u talijanskoj i francuskoj kuhinji. Dobro se slaže s laganim juhama, tjesteninama, lakšim mesnim jelima te kao začin u umacima za salatu.

Savršen je za pripremu:

 • mirišljavog Pesto Genovesea
 • osvježavajuće salate Caprese
 • ukusnih špageta Milanese

Kurkuma

Lat. /Curcuma longa/

 1. Biljna vrsta iz porodice đumbirovki (Zingiberaceae) od čijeg se korijena biljke dobiva istoimeni začin aromatičnog ljuto-žarećeg, blagog gorkog i smolastog okusa.
 2. Poznat i kao indijski šafran, daje jelima zavodljivu, zlatno žutu boju i prepoznatljivi okus.
 3. Osim kao ukusni začin, kurkuma ima brojna ljekovita svojstva, zbog sastojka kurkumina, koji čak i u vrlo malim koncentracijama ima ljekovito djelovanje. Razlog više da ju odmah počneš koristiti i u svojoj kuhinji.

Savršena je za pripremu:

 • slasne Curry paste
 • pikantne piletine Tandoori
 • delikatesne turske Šavarme

Slatka
paprika

Lat. /Capsicum annuum/

 1. Kraljica mađarske, a samim time i fine domaće kuhinje. Potječe iz južnog Meksika od kuda su je Španjolci donijeli u Europu i Maroko od kuda je našla put do ovih krajeva.
 2. Svježa crvena paprika nalikuje ostalim članovima svoje mnogobrojne obitelji, ali kao sušeni prah izvrsno ide uz variva i jela od peradi i ribe.

Savršen je za pripremu:

 • opasno dobrog gulaša
 • pikantnog paprikaša
 • neodoljivih variva

Isprobaj ih u svojoj kuhinji

(Za)čini to često

Zaboravi rutinu i isprobaj nešto novo!
Poklanjamo ti set od 3 fantastična Vegeta Maestro čista začina za savršeno jelo uz koje će tvoja jela postati još uzbudljivija. *

* u setu ćeš dobiti bosiljak, kurkumu i slatku papriku. Uživaj!

Upoznaj Vegeta Maestro čiste začine.

Postupak je jednostavan. Svježe ubrane začinske biljke sušimo, usitnjavamo i pakiramo. I to je sve. Neodoljivo ukusni i mirišljavi začini, bez suvišnih dodataka.

Bosiljak

Kurkuma

Ukoliko ti ne dođe mail potvrda ili imaš tehničkih poteškoća prilikom prijave, kontaktiraj nas na vegeta@vegeta.hr. Opiši kratko problem koji imaš kako bismo zahtjev riješili u što kraćem roku.